Πίπες & Αξεσουάρ

Πίπες & Αξεσουάρ

Μεγάλη ποικιλία από πίπες όλων των μεγεθών και σχημάτων σε προσιτές τιμές. Επίσης αξεσουάρ, όπως φίλτρα, καθαριστικά, βουρτσάκια, πατητήρια, μπολ, stand πίπας.

Πίπα από ξύλο ρείκι Briar (Erica arborea)
Η πλειοψηφία των σωλήνων που πωλούνται σήμερα, χειροποίητα ή μηχανής διαμορφώνονται από ρείκι (γαλλικά: bruyère). Το ρείκι είναι το καταλληλότερο ξύλο για την κατασκευή τσιγαροσωλήνων για διάφορους λόγους. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η φυσική αντοχή του στη φωτιά και η δεύτερη εγγενής ικανότητά τουείναι να απορροφά την υγρασία που είναι ένα υποπροϊόν της καύσης.
Πίπα από σηπιόλιθο (Meerschaum)
Η λέξη " σηπιόλιθο " σημαίνει ο "αφρό της θάλασσας" στα γερμανικά, και αναφέρεται στο φυσικό λευκό χρώμα του και το εκπληκτικά χαμηλό βάρος. Το Meerschaum είναι ένα πολύ πορώδες ορυκτό που απορροφά τα στοιχεία του καπνού κατά τη διαδικασία του καπνίσματος και σταδιακά αλλάζει χρώμα.
Λίγη Ιστορία:
Η τέχνη της πίπας είναι μία από τις παλαιότερες μορφές χρήσης του καπνού. Ο σωλήνας παραμένει μια άνετη μέθοδος καπνίσματος που συχνά παραβλέπεται από το σύγχρονο καπνιστή. Η πίπας μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο χόμπι για εκείνους που τη μαθίνουν υπομονή.
Οι πίπες έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους χρόνους. Υπολείμματα φύλλων και σωλήνων καπνού βρέθηκαν σε αιγυπτιακές μούμιες και μας πηγαίνουν πίσω στο 2000 π.Χ. Ο Ηρόδοτος στις Ιστορίες του περιγράφεται ότι οι Σκύθες εισέπνεαν τις αναθυμιάσεις από την καύση φύλλων το 500 π.Χ.
Στα 300 π.Χ. ο Ιπποκράτης χρησιμοποιεί καπνού από βότανα ως θεραπεία για ορισμένες γυναικείες ασθένειες.
Ρωμαίοι και οι Έλληνες υιοθέτησαν τις πίπες από τους γείτονές τους στα ανατολικά και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν από τις γερμανικές φυλές, Κέλτες καθώς και στις σκανδιναβικές φυλές.
1000 μ.Χ. το βότανο "Angelikarot" καπνίζεται σε σωλήνες στη Νορβηγία και το 1600 χρησιμοποιούνται σωλήνες από σίδηρο. Το 1840 η πίπα ρείκι δημιουργήθηκε και απέκτησε παγκόσμια δημοτικότητα.

 


Υπο-κατηγορίες

Σύγκριση Προϊόντων (0)


Βουρτσάκια καθαρισμού πίπας καπνού
Πίπα καπνού από έβενο

Πίπα καπνού από έβενο

Είναι μία υπερο..

13,00€

Εμφάνιση 1 έως 2 από 2 (1 Σελ.)